АУТОЛ-М единствена нуди декарбонизација на автомобили

Петар Печков

Велешката фирма АУТОЛ-М  нуди нова услуга која засега е ретка во Македонија и единствена во Велес и околните градови.   Тие започнаа со декарбонизација на возилата. Тоа е само дел од новите услуги кои фирмата ги дава  на сопствениците и на автомобили и на товарни возила.  

На сопствениците на автомобили им нудиме декарбонизација на мотори,  за прочистување на издувните гасови на возилата, потоа внатрешно  хемиско чистење на возилата - автомобили, комбиња, камиони за што е набавена квалитетна и современ машина.  Имаме и автоматска перална за камиони и автобуси, потоа паркинг за камиони со 24 часовно обезбедување, самоуслужна перална за автомобили и тоа две, по принцип со картици и метални пари. Имаме и сервис, во прво време само за лесни автомобили и лесни поправки, во следната фаза за неколку месеци и сервис за камиони. Имаме вулканизерски сервис и хотел -складиште за чување  на гуми од моторни возила    - вели Драган Костовски  сопственик на  АУТОЛ-М.  

Декарбонизација е најнова технологија за отстранување на јаглеродот од моторот и издувниот систем со HHO гас (вода и кислород). Со оваа метода се чисти трупот на моторот од неговата внатрешноста. Ова е револуционерен медиум кој, за само 20 минути без отворање на моторот, ги отстранува ѓубрежните делови на вентилацијата, сидровите на цилиндрите, целиот клип, свеќи, млазници, агли, сензори, EGR вентил, каталитички конвертор и DPF филтер.

Декарбонизацијата е важна за возила кои имаат 20 илјади или 25 илјади минати километри, да се  прочистуваат  издувните гасови и цевки  заради подобра работа на моторот, помала потрошувачка, со што  во околината се исфрлаат  помалку издувни гасови.  

АУТО-Л се наоѓа во индустриска зона Каласлари, близу Маркард

loading...

Поврзани »

loading...

Акција за собирање на електронски и електричен отпад

По четврти пат Општина Велес, ЈКП Дервен и „Нула отпад“ - Скопје организираат Акција за собирање отпад од електрична и електронска опрема За таа цел, компанијата „Нула отпад“ од Скопје отпечати информативен леток кој е дистрибуиран од страна на ЈКП Дервен, со сметките за комунални услуги. Детали

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017


АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com