Апелација потврди, Фени е во стечај

Петар Печков

Постапувајќи по жалбата на ,Кунико ресурсис,,  за стечајот во фабриката ,,Фени,, од Кавадарци,, Апелациониот суд од Скопје ја отфрлил, информираше Александар Шопов, претседател на   велешкиот суд.

Така останува одлуката  на Основен суд Велес, дека фабриката е во стечај и на 7-ми февруари  на  ќе се одржи испитно рочиште за финансиско  материјалната состојба  и извештајно Собрание на доверители. 

На дневен ред на ова подготвително рочиште е констатирање на побараувања од страна на доверителите.  Стечајот се отвори по барање на неколку банки ,,Комерцијална бана ,, АД Скопје,  ,,Стопанска банка ,, АД Скопеје и ,,Силк роуд банка,, АД Скопје. Тие побаруваат околу 40 милиони евра а вкупниот  долг се проценува дека е над 60 милиони евра.   

loading...

Поврзани »

loading...

Ронтис вработува 15 оператори

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

15 (петнаесет) Оператори во производствоАКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали е потребно забрана за користење на мобилни на наставата во училиштата?

  • да
  • не
Резултати