Велес се празни, повеќе се отселуваат отколку што се доселуваат

Петар Печков

Според статистичките  податоци  на   Државниот завод за статистика , градот Велес  се празни.  Ланската година во градот се доселиле 164 лица а се отселиле 267.

Од тие што се доселиле 133 се од друга општина а од селата во Велес дошле 31 лице.  Слична е состојба и во соседните општини.  

Градско 62 доселени/отселени  65. Лозово 41 доселени/отселени 54.  За општина Чашка нема податоци .

Државниот завод за статистика ги нема обработено податоците за новородени и починати во 2016-та година, за да се види дали и натаму продолжува негативниот тренд во бројот на населението во општината, како  што беше изминатите десет години.

       Каква е ситуацијата  од 2005 до 2015 

Доселени:  150   133  194  193   204   172   201   168   164   179   180

Отселени:  257   211  220  231     259     212   232     260   244   210     217

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com