Велешки поетски бранувања

Петар Печков

Клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ – Веле ја реализираше  традиционалната културна манифестација „Велешки поетски бранувања“.

Поетското дружење на поетите од повеќе градови од Македонија, се одвиваше во пријатна атмосфера на Ликовниот салон,  со  звуците на пијано и виолина, со младите таленти од музичкото училиште од Велес.

Преку  стиховите поетите  презентираа дел од своите емоции, изворно од длабочината на поетската душа и срце.

Домаќините, од велешкиот Клуб на писатели, заблагодарувајќи им се на гостите за нивното присуство и учество, заеднички посакаа овие поетски средби на современите актуелни писатели на македонската литературна сцена да продолжат со уште поголем ентузијазам и во иднина.

„Велешки поетски бранувања“ се одржаа  во соработка со општина Велес.

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com