Винарската визба Повардарие од Неготино отиде во стечај

Петар Печков

АД Повардарие од Неготино отиде во стечај. Ова е одлука на стечајниот судски совет во Основен суд Велес а за стечаен управник е поставен Зоран Денковски од Куманово.  Тој беше стечаен и за   Тутунски комбинат “Боро Петрушевски - Папучар“.   

Винарската визба  АД ,,Повардарие,, отиде во стечај по барање на 38 доверители.  Во тек е постапка на прибирање на побарувањата од доверителите, по што ќе биде познато колкав долг има винаријата.

Три  години во велешкиот суд имаше повеќе барања за отворање на стечај, но во последен момент доверители беа исплатувани, и тие го повлекуваа барањето за отворање на стечај на АД Повардарие. Собранието на доверители е закажано за 12-ти декември. 

Поврзани »

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

  • гледам тв
  • гледам серии на интернет
  • слушам музика
  • читам книга
  • играм игри, карти
  • разговарам на телефон
Резултати