Во велешката касарна собрани 52 единци на крв

Петар Печков

Во касарната Алексо Демниевски Бауман  во Велес, се изведе акција за доброволно дарување на крв  која ја   спроведоа  екипата на Заводот за трансфузиона медицина од Скопје заедно со Општинскиот Црвен крст од Велес.  Крводарителската акција во  гарнизонот на АРМ изведена е петокот  на 17-ти ноември.  

На акцијата се собрани вкупно 52 крвни единици од кои 10 од крводарители - жени. Војниците кои служат доброволно воен рок, како и дел од вработените, војни лица и професионални  војници, несебично ја подадоа раката и ја покажаа хуманоста.

Во ланската акција беа собрани 63 крвни единици. 

фото архива

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com