Во продажба се новите две изданија на Стрип креатор

Петар Печков

Во издание на Стрип центарот на Македонија со седиште во Македонија , а со финансиска поддршка на Министерството за култура на Република  Македонија , издадени се две броја од  ревијата „СТРИП КРЕАТОР“.   Тоа се изданијата бр. 25 и  бр. 26

Во своето издавање оваа ревија има непроценлив придонес  во развојот и афирмацијата на македонскиот стрип. Меѓутоа и ова списание е подложно на еволутивни промени кои ќе ја зголемат неговата прифатливост кај стрип публиката во Македонија и пошироко.

Она што дава специфичност  во овие два броја, освен новитетите во неговиот дизајн што е заслуга на Александар Стеванов, секако  е и содржината.
Имено ,покрај запазувањето на традицијата да во оваа ревија бидат претставени наградените и подобрите македонски стрипови од последниот 14 ти Интернационален стрип салон „ВЕЛЕС 2016“ ,внимание предизвикува и текстуалните осврти на Александар Стеванов за женскиот стрип во Македонија ,како и поранешното македонско списание „ИЛУСТРИРАН ЗАБАВНИК“.

Како заложба  за реафирмирање и реактивирање на македонски стрип автори , меѓу другите застапени се   Јорданчо Давидовски(професор од Куманово) како и:Ване Трајков -како сценарист, Мирко Бојаџиевски, Марија Стојановска, Александар Стеванов -како сценарист и цртач,  Оливер Цветковски, Ненад Станчев и доајените Тоде Блажевски и Диме Иванов- Димано.

Традиционално, ревијата „СТРИП КРЕАТОР“ може да се набави  кај издавачот СЦМ –Велес како и стрипарницата „БУНКЕР“ во Скопје.

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com