Во пролетната акција во градот засаден 27 илјади цветен расад

Петар Печков

Во пролетната акција на разубавување на Велес, ЈКП Дервен зсади 27.010 цвеќиња. Истеи се засадени на пвоеќе лоакции во градот, на јавни површини.

Насадени се цвеќиња од сортата „импатиенс“ и „тагетес“ на локациите: жардињера пред Гимназијата, кружен тек „Авона“, жардињера околу фонтаната кај кружниот тек „Авона“, жардињера пред Касарната. Засадени се  цвеќиња должинат на улица Благој Ѓорев, од кружниот тек „Авона“ надолу, Димитар Влахов - информираа од ЈКП Дервен.

За оваа активност средствата се обезебдени од локалниот Буџет, согласно програмата за зазеленување на јавните површини. Голем  проблем  претставува кражбата на засадените цвеќиња од страна на несовесни граѓани, што го расипува изгледот на цветните жардинери.  Од ЈКП Дервен и локалната власт потсетуваат дека цветниот расад е за разубавуваае на градот а не на дворните места на дел од велешани.

loading...

Поврзани »

loading...

Ронтис вработува оператори во производство

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

30 (триесет) Оператори во производствоАКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

2018-та е зад нас. Како ќе ја помните?

  • како и секоја друга
  • имаше и убави и лоши моменти
  • ми донесе многу радости и убави мигови
  • што поскоро да ја заборавам
  • постар сум за една година
Резултати