Во светот на бајките, Априлијада во Младински (фото)

Петар Печков

 Децата од пониските одделенија од основните училишта, како и од Детсктите градинки се дружеа денес на Априлијадата во аладинскиот парк. Секој во светот на своите јунаци, со маска која им ја подготвиле родителите, се забавуваа на детстките песни.  Организатор на манифестацијата е Општина Велес. Целта е децата да бидат креативни во изработката на костими и маски и да се дружат со останатите свои врсници од градот.

Организаторот објасни зошто Априлијадата се одржува на 2-ри Април.  ,,За да се обезбеди целосна инклузивност на сите ученици од велешките училишта. Во текот на вчерашниот ден не можеше да се обезбеди присуство на учениците од ПОУ „Маца Овчарова“, бидејки голем дел од нив за викенд не се во Велес а превоз за децата од Иванковци и Горно Оризари преку транспортерите има во работните  денови. 

loading...

Поврзани »

loading...


АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

  • да, за нив секогаш имам време
  • имам многу обврски, тешко се наоѓа
Резултати