Детската градинка ,,Маргаритки,, со сензорен двор (фото)

Петар Печков

Децата од градинката ,,Маргаритки,,  во месноста Дворови, денес добија Сензорен двор. Во дворот на објектот, инвентивните домачни создале простор каде децата од предучилишното образование, имаат место, кое ќе влијае на детскиот раст и развој.    Сензорна градина е место каде децата од градинка имаат можност да почувствуваат бројни сетилни искуства и преку различни активности да се стимулира  нивниот сензорен и моторен развој.   

Следејќи ги современите текови во предучилишното образование, имајќи ја важноста за раниот детски развој, направивме комплетно реновирање  и преуредување на дворот, кој заедно со објектот постојат 60 години.   Децата тука можат да ги подобруваат своите вештини, за да имаат подобар психомоторен и  социоемоционален развој. За два месеци, со сопствени сили  просторот е уреден, да влијае на децата стимулативно  - кажа   в.д.  директорката Ефтимија Карбева Лукарова. 

Поврзани »

Општина Велес субвенционира физички лица од подрачјето на Општина Велес за купен сончев термален и објавува

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на физички лица за купен сончев термален колектор за 2020 година Детали

Општина Велес субвенционира физички лица од подрачјето на Општина Велес за купен велосипед и објавува

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на физички лица за купен велосипед за 2020 година Детали

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

  • гледам тв
  • гледам серии на интернет
  • слушам музика
  • читам книга
  • играм игри, карти
  • разговарам на телефон
Резултати