Директорот Бојаџиев порачува, велешката болница е добро снабдена со заштитни средства

Петар Печков

ЈЗУ ОПшта Болница Велес е добро снабдена со лични заштитни средства за еднократна и повекекратна употреба -заштитни маски, ракавици, капи и каљачи, како и заштитни скафандери и очила, порачува директорот на оваа здравствена институција. Оваа негова изјава доаѓа како реакција на  вестите дека личната и колективната заштита на вработените во ЈЗУ Општа болница – Велес е недоволна и слаба.

Морално и одговорно тврдам дека сите наши болнички одделенија и останати служби се соодветно и целосно заштитени. Со цел непречено справување и борба со пандемијата на корона вирусот, во моментов располагаме со доволна количина на лични заштитни средства за еднократна и повекекратна употреба- заштитни маски, ракавици, капи и каљачи, како и заштитни скафандери и очила, како и со доволна количина на дезинфекциони средства, коишто ги користиме строго според протоколите и препораките на Министерството за здравство. Сите овие средства им се делат на вработените по претходно изготвен план, согласно потребите за лична заштита на секој вработен во соодветното одделение или служба. Сите тврдења, вести поврзани со личната и колективната заштита на вработените во ЈЗУ Општа болница - Велес , дека се слабо заштитени го отрфлам како неосновани- кажа др. Божидар Бојаџиев, директор на ЈЗУ Општа Болница Велес. 

Тој ги упатува граѓаните да веруваат на вести,  извори на информации, коишто произлегуваат од релевантните институции на нашата земја и изјави од надлежните.  

Поврзани »

Општина Велес субвенционира физички лица од подрачјето на Општина Велес за купен сончев термален и објавува

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на физички лица за купен сончев термален колектор за 2020 година Детали

Општина Велес субвенционира физички лица од подрачјето на Општина Велес за купен велосипед и објавува

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на физички лица за купен велосипед за 2020 година Детали

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

  • гледам тв
  • гледам серии на интернет
  • слушам музика
  • читам книга
  • играм игри, карти
  • разговарам на телефон
Резултати