Договорени проектите на Вардарски плански регион, кој ќе се работат до година со државни пари

Петар Печков

Вардарски плански регион, денес  одржа седница во Велес, на кој   се договарале проектите кои ќе бидат работени во следната година а се финансиски поддржани од Министерството за локална самоуправа – преку Бирото за регионален развој.  

Од општина Велес  прифатени биле два проекти:  Подготовка на техничка документација  за до изградба на Индустриска зона"Мамутчево", завршување на работи за реконструкција на објектот на средното економско училиште  "Јовче Тесличков".  

Во Општина Кавадарци  прифатен е Проект за реконструкција на дел од Северен булевар  од раскрсница со Западен булевар до раскрсница со булевар  Никола Минче. Втор проект  е  проектна документација за Регулација и уредување на речно корито на река Луда Мара со спортско рекреативни содржини.

Во Општина Росоман  е проектот  за   Подобрување на комуналната инфраструктура преку финализирањена каналот за отпадни води.

Во Општина  Градско  се Изработкана техничка документација за изградба на улица во село  Подлес, изградба на откупен центар, како и  изработкана техничка документација за изградбана ул. Старо Градско, изработка на техничка документација за ул. Јане Сандански која ја поврзува населба Стопанство со Градско, изградба на пристапен пат од Градско до село Уланци.

Во Општина Свети Николе прифатени  се следните  проекти: Реконструкција на локален пат од с. Ерџелија до клучка Пеширово .  

Во Општина  Демир Капија прифатен  е  проектот   изградба на клучка Демир Капија  и Демир Капија· Анекс.  

Во Општина  Неготино  е уредување на Спомен Костурница додека  во Општина Чашка е подобрување на условите за живеење и заштита на животната средина.

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com