Железнички возен ред за 2017

Петар Печков

Од неделата 11-ти  декември стапи на сила новиот возен ред, кој важи следните 12 месеци. Од Велес  до Битола сообраќаат 5 пара возови, до Гевгелија три  пара возови, до Кочани еден воз. Велешани до Скопје и обратно ќе се возат со 12 пара возови.

Велес – Скопје  5,03 / 5,40 / 6,10 недела не / 6,35 / 6,57/  7,26 – експрес Хераклеа  / 11,48 / 14,23 недела не / 15,22/ 18,40 / 21,17 / 23.07 */

За Битола 2,15-брз*/ 7,46 / 15,24 / 17,52 – експресниот Хераклеа  / 21,13

За Гевгелија 5:25 е/ 7,22 / 17,46   Од Гевгелија  4,43 / 16.55 / 19.16 е/

За Кочани   17,33      од Кочани  5,00 

Од Скопје  1.35  брзи*/ 4,15 / 6,20 / 6,42 / 9,00 / 13,20 недела не / 14,30 /16,40 /16.55/ 17,10 Хераклеа / 20,10 /22,33    

Од Битола  3,10 /5,20 Хераклеа / 12.50 / 18,30 /*21.00 -брз

Меѓународен Велес - Солун 05:25  Солун -Велес  18:35

Велес -Белград 21:12     Белград- Велес  18:35

 

* Возот со овој знак,  брзиот за  и од Битола, времено е суспендиран.   

 Појаснување за користење на бесплатен железнички превоз

Бесплатен викенд за млади до 27 год. секој прв и трет викенд во месецот. Патувањето се остварува со лична карта.

Бесплатен четврток  за студенти. Патувањето се остварува со индекс и заверен семестар.

 Бесплатен викенд за стари лица, жени над 62, мажи над 64 год. Патувањето се остварува со лична карта. 

Бесплатна среда за ученици од средни училишта. Патувањето се остварува со училишна легитимација. 

Ако првиот ден од месецот е во недела, прв викенд е наредниот. 

Викенд патувањата важат од петок од 12 ч. од понеделник  до 12ч. 

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com