Железнички возен ред за 2022 година

Петар Печков

Со актуелниот возен ред на МЖ Транспорт, патниците од  Железничка станица Велес  до Скопје и обратно можат да се возат со девет  патнички возови. Од Велес  до Битола  и обратно сообраќаат три,  до Гевгелија и назад по два, од и до  Кочани  и еден воз, кој половина година не сообраќа.

Велес – Скопје  5,03 / 5,45 / 6,27 /7,26 / 12,10 /14,24 недела не / 15,24 / 18,40 / 20,58 /

За Битола 7,51 /15,25 /21,00 /  Од Битола  3,15 /12.50 /18,26

За Гевгелија  7,23 / 17,46 /      Од Гевгелија  4,40 / 16.55 /

За Кочани   16,21        од Кочани  5,24

Од Скопје  6,23 / 6,53 / 9,15 / 13,20 недела не / 14,30 /15,23  /16,55 / 20,05 / 22,40 /   

од Градско:
 за Велес   6.01 / 18,39 /          за Гевгелија 7,51 / 18,11 /

од Лозово:
за Велес  6,48 /                  за Кочани 16,50 /

од Чашка
за Велес  5,26 / 15,01 / 20,36 /  за Битола  8,10 / 15,44 /21,19

од  Богомила
за Велес  4,48 / 14,23 / 19,59 /   за Битола  8,48 /16,22 /21,57

Меѓународен воз за Белград и Солун оваа година нема сообраќа во текот на летото поради тоа што во Србија се реновира пругата од Ниш до  македонска граница.

Поврзани »

Квалитет на воздухот во Велес

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали честите сообраќајни полициски контроли резултираа со почитување на сообраќајните правила и прописи?

  • да
  • не
  • зависи до возачите и пешаците
Резултати