ЗСР ,,Бабуна,, ги пориби реките Бабуна и Тополка со 80 кг пастрмка

Петар Печков

На крајот од минатата година, Здружението на спортски риболовци ,,Бабуна,, од Велес изврши порибување на реките  Бабуна и Тополка. Порибувањето беше извршено  со подмладок на пастрмка. Во Бабуна беа пуштени 50 кг а во Тополка 30 кг  и тоа во долниот тек на двете реки.

Деновиве на реките Бабуна и Тополка, беше извршено порибување со автохтона поточна пастрмка, кое е во согласност со добиената концесија од Министерството земјоделие и водостопанство - објаснија од ЗСР ,,Бабуна,,. 

Тие изразија голема благодарност за помошта и соработката на ПАВОР ДООЕЛ - ВЕЛЕС и ОПШТИНА ВЕЛЕС, за која  искрено се надеваат дека и во иднина ќе ги подржуваат нивните  акции, кои имаат за цел да го збогатат и заштитат рибниот фонд на нашите води. Претходно беше порибена реката Вардар со 200 кг крап а езеро Младост со 150 кг подмладок од крап. 

Поврзани »

Општина Велес субвенционира физички лица од подрачјето на Општина Велес за купен сончев термален и објавува

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на физички лица за купен сончев термален колектор за 2020 година Детали

Општина Велес субвенционира физички лица од подрачјето на Општина Велес за купен велосипед и објавува

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на физички лица за купен велосипед за 2020 година Детали

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

  • гледам тв
  • гледам серии на интернет
  • слушам музика
  • читам книга
  • играм игри, карти
  • разговарам на телефон
Резултати