Завршени два меѓународни проекти во економското училиште ,,Јовче Тесличков,,

Петар Печков

Економското училиште ,,Јовче Тесличков,, со промоција заврши два проекти кои ги реализираше  изминатиот период.   

Наставниците од „Јовче Тесличков“ беа дел од тренинг работилници на тема „Кариерно советување - мастер час на иднината" кој се одржа во  Палермо, Италија.

Оваа обука е насочена кон усовршување на способностите на кариерните советници и стручната служба на училиштето со цел правилно насочување и подготвување на учениците за пазарот на труд, намалување на бројот на ученици кои не го завршуваат средното образование и подобрување на редовноста и успехот на учениците во училиштето.

Средното економско училиште ,,Јовче Тесличков  ја  одржа завршната конференција на PEEISS проектот – „Моќта на претприемничкото образование – инспирација и чекор до успехот“. На овој настан беа присутни претставници на партнерите на PEEISS проектот од Јаваскула Колеџот од Јаваскула, Финска и Економска шола Ново Место од Словенија.

Училиштето  како координатор на проектот го организираше овој настан со цел да ги презентира придобивките од него како  и користа   која ќе биде достапна до пошироката заедница преку официјалната веб страна на проектот.

Со овој настан е заокружена двегодишната соработка помеѓу партнерите и е направена ретроспектива на сите настани, мобилности и  користа  како крајните резултати

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com