Започна наставата на Факултетот за информатички и комуникациски технологии

Петар Печков

Започна наставата на Факултетот за информатички  и комуникациски технологии, диспензирана  настава Велес, каде се  запиша 40 редовни студенти од предвидените 70. Нив им беа врачени индексите а бруцошите ги поздрави  Продеканот  за соработка со стопанство,  Томе Димовски.   И годинава и лани на овој факултет во Велес, има најголем интерес, иако не се  пополнува целата квота на редовни студенти.  

Интересот  за овој факултет се должи на извесната иднина, која ја имаат студентите кои завршуваат информатички науки. Тоа  се големиот број на работни места, кои постојано  ги има, се отвораат пред се ова приватниот сектор и високите примања кои ги добиваат. Секој кој ќе заврши факултет, добро ги совладал предметите, кој е квалитетен, загарантирано му е местото за работа – рече  Димовски.

Тој на бруцошите им порача да бидат редовни на настава. Додаде дека овие години се клучни за живот на секој од нив, за нивната иднина. По четиригодишната настава на овој факултет, завршените студенти кои ќе дипломираат добиваат звање инженер по информатички науки и комуникациско инженерство.  

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com