Започна сезонското зимско пошумување на ШС Бабуна (фото)

Петар Печков

Започна сезонското пошумување во околината на Велес, кое го изведува Шумско стопанство ,,Бабуна,, од Велес.   Треба до крајот на годинава да се засадат со садници  на 30 хектари површина, во близина на автопатот Скопје - Велес таму каде што теренот беше опожар пред неколку години, најави директорката  Љубенка Попова. 

Во тек е сезонско зимско  пошумување, до пред некој ден беа отежнати условите  поради повеќе месечната суша. Затоа по овој дожд кој овозможи подготовка на почвата  започна ова акција.  До Нова година треба да се засадат 30 хектари и заедно со тие  во месец март вкупно  50 хектари.  Се засадуваа со лисјарски видови  адекватни на надморска височина тоа се  багрем, јасен и јавор  - кажа Попова. 

loading...

Поврзани »

loading...

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

  • да, за нив секогаш имам време
  • имам многу обврски, тешко се наоѓа
Резултати