Излезеноста во Велес за претседателските избори до 17 ч. е 42,55 отсто, пет повеќе од пред две седмици

Петар Печков

Податоците се според Државната изборна комисија.

На ниво на држава излезeноста до 17ч. беше  687.683 што е 38,25%   од запишаните  1.808.131 гласач. Податоците се за 98,7% избирачки меса.  Пред две седмици во истиот термин излезноста беше  34,46 %

До 17ч. на ниво на ОИК Велес гласале 19.546 лица што е 42,55 отсто од запишаните 45.996 граѓани. Податоците се за сите 84 избирачки место. Пред две седмици излезноста беше  37,46%.

Во ОИК Градско илезеноста е 53,52% од запишани 3.140 гласале1.680  лица. Податоците се за сите 11 избирачки места. Пред две седмици излезноста беше  45%

Во ОИК Лозово   излезеноста е 57,16% или гласале1.129 лица од запишани 1.976 гласачи. Податоците се за сите 9 избирачки  места. Во првиот круг изелзноста беше 49,9%.

Во ОИК Чашка излезеноста е 43,5%   или од запишани 6.029 лица гласале 2.621. Податоците се за сите 31 избирачко место. Во првиот круг излезноста беше  34,4%.

loading...

Поврзани »

loading...

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Каде одмарате летово?

 • на Охридско
 • на Дојранско
 • на Преспанско
 • на Јадран
 • на Црно море
 • на Егејот
 • на езеро Младост
 • на планина
 • дома пред тв и со ер кондишн
 • во Албанија
 • во Турција
 • преку викенд одам до Грција
 • на некој од базените во градов
Резултати