Именувања во локални образовни институции

Петар Печков

Во три локални образовни институции избрани се директори, по распишаните конкурси а во една в.д..

Во ОУ Васил Главинов е избран Сашко Чоков  професор по одделенска настава, кој изминатиот период беше и в.д. директор.   

Во ОУ Стојан Стојчевски Буридан  во Иванковци избран е м-р по музика Трајче Малинов. Тој исто така изминатиот период беше в.д. директор.

Во средношколскиот дом за сместување на ученици ,,Лазар Лазаревски,, избран е Марјанчо Јорданов, проф. по физичка култура.

Во Гимназијата ,, Кочо Рацин,, за в.д е поставена Љубица Темелковска  професорката по француски јазик која оваа функција ќе ја врши во следниот период до изборот на директор по пат на конкурс. Ова откако постојниот конкурс не успеа оти  Училишниот одбор не доставил предлог го градоначалникот за избор на нов директор. 

Градоначалникиот  Коцевски кажа дека се поставени и двајца в.д диреткори во двете нови Јавни претпријатија, но засега тие не засновале уште работен однос.   Филип Зафиров во ЈП Велес паркинг  и Александар Гулевски на Велес гас.  

loading...

Поврзани »

loading...


АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали е потребно забрана за користење на мобилни на наставата во училиштата?

  • да
  • не
Резултати