И месец септември Вардар во Велес со натпросечно ниво

Петар Печков

Измерените вредности на Управата за хидро метеорологија  покажуваат дека изминатиот месец септември, реката Вардар во Велес сите 30 денови имала повисоко ниво од просечното.

Или секој ден Вардар во Велес течел со повеќе од 38 см.

Овој тренд е присутен од декември месец мината година, кога сите следни Вардар во Велес имал натпросечно ниво.  Во месец октомври просечното ниво на Вардар во Велес е 52 см. 

loading...

Поврзани »

loading...

Ронтис вработува 15 оператори

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

15 (петнаесет) Оператори во производствоАКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали е потребно забрана за користење на мобилни на наставата во училиштата?

  • да
  • не
Резултати