И јули Вардар во Велес, со натпросечно ниво

Петар Печков

Осум месеци по ред нивното на реката Вардар низ Велес е натпросечно. Последните мерења за јули покажуваат вредности од 100 цм, измерени во 7,30 ч.

Просекот на реката  Вардар за Велес е 554цм. За сите 31 ден од седмиот месец годинава тој имал повисоко ниво од просечното.

Така продолжува трендот кој започна од декември минатата година, кога Вардар има ниво повисоко од просеченото во континуитет.

Иако на делови од реката во центарот се формирани островчиња поради ниското ниво, тоа сепак е над просекот за овој дел од годината.  Измерените вредности се според Управата за хидрометеоролошки работи.  

loading...

Поврзани »

loading...

Ронтис вработува 15 оператори

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

15 (петнаесет) Оператори во производствоАКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали е потребно забрана за користење на мобилни на наставата во училиштата?

  • да
  • не
Резултати