Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017-8 година

Петар Печков

Локалната власт го објави конкурсот за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година/ Ќе се доделат по 10 стипендии за ученици во висина од 1,5 илјади денари и за студенти во висина од 2 илјади денари.  

Ќе се исплатуваат за девет месеци. Кандидатите треба да се редовни ученици и студенти,  кои освоиле награди  на државни и меѓународни натпревари од областа на науката,техниката и спортот, да се жители на Општина Велес и  државјани на Република Македонија. Рокот за поднесување на документите е  до 20 декември годинава. 

Истовремено Општина Велес покрена  иницијатива за прибирање предлози за доделување награда за најстудент „Проф.д-р Ѓорги Шоптрајанов“ за 2017 година. Таа се доделува на студент од Општина Велес со завршена најмалку втора година од студиите на некој од универзитетите во Република Македонија и акредитираните универзитети во земјата и странство.

Студентот треба да е жител на Општина Велес, да има просечен успех во текот на целото студирање од најмалку 9,5 , освоени награди на државни и меѓународни натпревари, објавени стручни трудови од областа за која се оспособува, учество на државни конгреси или проекти  и на меѓународни конгреси или проекти.

loading...

Поврзани »

loading...

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017


АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали ВАР технологијата воведена на ова СП во фудбал, придонесе тоа да биде поправедно?

  • да
  • не
  • не го следев СП
Резултати