Коцевски на Велес му е потребен затворен пливачки базен

Петар Печков

Заради тешката економска и социјална состојба во која Велес се наоѓаше во изминатите две децении, спортот во Велес падна на многу ниски гранќи, а Велес од секогаш бил познат како спортски град а Велешани како големи љубители на спортот.

Затоа една од нашите врвни приоритети ќе биде заживување на спортот и помошта на врвните спортски клубови за да се вратат во елитните лиги на натпреварување. Од најголемите инвестициони зафати сакам да ги издвојам посебно следните:

Планираме да изградиме затворен пливачки базен во дворот на училиштето Васил Главинов во кои во предпладневните и попладневните часови ќе се одржува настава по физичко воспитување, пливањето е многу важно за правилниот развој на телото на децата а во вечерните часови и во сабота и недела ќе се користи за рекреација на сите останати граѓани на Велес.

Исто така планираме да продолжиме со реконструкцијата на спортската сала таму каде што е  застанато.Пред се сакаме да го реконструираме спортскиот терен затоа што тој не ги задоволува меѓународните стандарди за организирање и одржување на меѓународни натпревари и се разбира кровниот покривач и другите потребни зафати.Планираме да продолжиме исто така со реконструкција на Градскиот фудбалски  стадион да изградиме нов трибински простор и многу содржини во под трибинскиот простор, планирани се и многу други зафати затоа што се сериозно многу запуштени постоечките спортски терени во градот заради не соодветна грижа во изминатиот период.

Планираме да изградиме барем две балон спортски сали за да ги подобриме условите за спорт и рекреација на нашите сограѓани.

Особен акцент ке ставиме на законската обврската на општината да го помага масовниот спорт и училишниот спорт, ќе ги вратиме повторно детските олимписки игри и ќе ги вратиме повторно лигите на натпреварување меѓу училиштата со цел да го поттикнеме и спортскиот дух меѓу дечињата меѓу учениците во нашиот град.

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com