Коцевски на Велес му е потребен дом за стари лица

Петар Печков

Нашите амбиции се, за многу скоро време да продолжи процесот на децентрализација на власта и голем дел, да не речам скоро сите надлежности на центарот за социјални работи да преминат во надлежност на општина Велес. 

На тој начин општината во наредниот период ќе може да посвети многу поголемо внимание за обезбедување на средства за најсиромашните категории граѓани на општина Велес, на кои помошта им е неопходно птребна. Исто така ќе се грижиме и за лицата кои се изложени на семејно насилство, на децата од улица, на бездомниците и на другите категории на граѓани. 

Ќе направиме максимални напори да ги подобриме и условите каде што се згрижени лицата со посебни потреби, а исто така ќе обезбедуваме доволни финансиски средства на нашите сограѓани на кои тие им се неопходно потребни за некои тешки оперативни зафати и во случај на пожари, експлозии или слични работи кои секогаш може да се очекува дека може да се случат. 

Нашите амбиции се исто така по пат на јавно приватно партнерство во некои од објектите кои се во сопственост на општина Велес, да создадеме претпоставки за отварање на дом за стари лица во Велес затоа што тој е неопходно потребен затоа што голем број наши сограѓани од постарите, повозрасните генерации заради тоа што нивните деца заминаа во странство, останаа без соодветна грижа.

Исто така во соработка со црвениот крст и други невладини организации планираме да обезбедиме нега на возрасните лица во домашни услови како и снабдување на лекови и други неопходно потребни работи – порача Аце Коцевски кандидат за градоначалник  СДСМ.

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com