Крводарителска акција во ОУ Блаже Конески, собрани 44 крвни единици

Петар Печков

По повод патрониот празник на ОУ Блаже Конески, во ова училиште се организираше крводарителска акција. Собрани беа 44 крвни единици, 29 од машки и 15 од женски дарители.

Немало дарување на лица кои  прв пат ја подават раката за најдрагоцената течност. Крв даруваа вработени и родители на децата кои посетуваат настава во оваа образовна институција. 

Ова е 12-о крводарување кои се организира во училиштето а по повод патрониот празник. 

Акцијата е организирана од Општинската организација ан Црвен крст Велес и  Заводот за трансфузиона медицина. Таа беше последна за оваа 2018-та година, која од општинскиот Црвен крст ја оценуваат за успешна.  

loading...

Поврзани »

loading...


АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

  • да, за нив секогаш имам време
  • имам многу обврски, тешко се наоѓа
Резултати