Кривична за екс командирот на ПС Велес

Петар Печков

СВР Велес поднесе кривична пријава против Д.Ѓ.(35) од Велес, вработен во СВР Велес (поранешен командир на Полициска станица од општа надлежност Велес), поради основано сомнение дека сторил кривични дела “злоупотреба на службената положба и овластување“, “несовесно работење во службата“ и “уништување или прикривање на необработен архивски материјал“.

Според МВР на 12.09.2017 година, во Полициска станица Велес во метален сеф во канцеларијата на командирот е пронајдена службена документација за одземена возачка дозвола. Од извршените проверки е утврдено дека пријавениот во својство на командир не презел службени дејствија кои бил должен да ги преземе за да се процесира одземената возачка дозвола врз основа на правосилно судско решение и истата да ја проследи до надлежните служби за внесување на заштитната мерка по што настапила и застареност на извршувањето на прекршочната санкција.

Исто така извршена е проверка на копии од две наредби за прекувремена работа за декември, кои биле заведени со ист деловоден број, а различен потписник. Од извршените проверки е утврдено дека пријавеното лице ја злоупотребил службената положба и овластување со тоа што на исти наредби се допишал на неколку од нив и наместо оригиналните наредби потпишани од началникот, изготвил и дал наредба да се изготват други наредби со истиот евиденциски број прикривајќи ја оригиналната наредба за прекувремени часови.  

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com