Лани велешани собрале 4,35 тони е-отпад

Петар Печков

Ланската 2018-та година во Велес биле собрани 4,35 тони електронски и електричен отпад, информираа од локалната власт.   Тој е собран во текот на сите 12 месеци, при што прибрани се 1,5 тони е-отпад,  додека во ноемвриската акција 2,86 тони. 

Надлежните од Општина Велес објаснуваат дека во текот на сите 12 месеци физичките лица, граѓаните можат да се јават во ЈКП Дервен и да се договорат кога ќе биде предаден овој вид отпад, услуга која е бесплатна.

Тој се чува на општинската комунална депонија во адаптираниот простор за времено складирање на електронски и електричен отпад. Потоа  се предава на овластениот колективен постапувач „Нула отпад“ ДОО Скопје за понатамошно постапување

Општина Велес упатува јавна благодарност до сите поединци, организации и компании кои се грижат за околината и го предаваат е-отпадот на ЈКП Дервен. 

loading...

Поврзани »

loading...

Ронтис вработува оператори во производство

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

30 (триесет) Оператори во производствоАКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

2018-та е зад нас. Како ќе ја помните?

  • како и секоја друга
  • имаше и убави и лоши моменти
  • ми донесе многу радости и убави мигови
  • што поскоро да ја заборавам
  • постар сум за една година
Резултати