Ликовна работилница во ПОУ Маца Овчарова за светскиот ден на лицата со инвалидност

Петар Печков

По повод 3 ти Декември - Светскиот ден на лицата со инвалидност во ПОУ  Маца  Овчарова традиционална   ликовна работилница.

Таа годинава е по 21 пат и на неа  учествуваат ученици од посебните основни училишта и од редовните. Триесетина  ученици од повеќе училишта од Македонија, не само од Велес, твореа   со глина и создаваа нови творби.  

Треба секојдневно да водиме грижа за овие деца  а не да се потсетуваме само еден ден во година, на 3-ти декември. Така ќе им го направиме попријатно детството и нивниот живот – реч градоначалникот Аце Коцевски.     

Во вторникот во училиштето се одржа  крводарителска акција на која се собраа 21 крвна единица. 

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com