Младите велешки мотористи и без заштитен шлем и без возачка дозвола

Петар Печков

Во текот на викендот од страна на сообраќајната полиција  при ПС  Велес,   преземени биле  засилени контроли кон  возачите кои управуваат  мопеди и моторцикли.

При контролата  од СВР Велес информираа дека се констатирани вкупно 60 прекршоци, од кои најчест прекршок е неносење на заштитен шлем за кои е предвидено глоба во износ од 50 евра, како и управување без возачка дозвола.

Исто така, во текот на викендот се констатирани и 3 прекршоци против возачи кои управувале моторно возило под дејство на алкохол, истите се исклучени од сообраќај.

Во текот на викендот покарактеристичен настан е кога е постапено по пријава од граѓанин за лице кои управувало автомобил,  на регионален пат правец Штип-  Велес и се движело неконтролирано, лево десно по патот. На овој начин автомобилот   и возачот,  кој бил од   Кочани, претставувале опасност по останатите учесници во сообраќајот. 

Од страна на сообраќајна контрола на даден знак да застане истиот не ја почитувал наредбата односно незастанал и се дал во бегство, по што се упатиле по него и возилото е пресретнато и застанато, и при извршената контрола е констатирано дека истиот го управува возилот под дејство на алкохол, неположено и нерегистрирано. Истиот е исклучен од сообраќај со цел да не ги доведеува во опасност останатите учесници во сообраќајот –соопштија  од СВР Велес. 

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com