Најмустаќ на Велес Зоран Ѓоргиев, мустаќ во обид Роберт Митровски (фото)

Петар Печков

Со завршувањето на месец ноември, заврши и  акцијата на движењето Мовмебар во Велес. За овие 30-тина дена тие собраа 30 илјади денари, кои ќе бидат наменети за хуманитарна цел.  

Тие се собираа со продажба на маички, со собирање на средства преку касичка, од продажбата на 200 литри  пиво донација од Скопска пивара.  Парите кои ќе бидат донирани   за хуманитарна намена.   

Преку  движењето   Мовембар  од почетокот на ноември,   со носење на мустаќи , со промена на изгледот,  го привлекувавме  вниманието на јавноста. Многумина на прашаа, зошто мустаќи и на секој му обраснувавме, така директно зборуваме за грижата за машкото здравје.     Целта беше   погинување на свеста за проблемите од машките болести – рак на  тестиси рак на простатата и превенција од нив. Ако се прави поредовни контролата кај доктор барем еднаш годишно , многу поефикасно ќе се решат овие машки болести. Ако секој од мажите отиде на превентивен преглед, нема да се  јават  последиците подоцна  - кажа  Ѓорги Нанов од движењето  Мовембар  Велес.  

Тие се само организираа годинава по пети пат  за завршницата е нивниот симпозиум, на крајот од месецот кога во Паб, ги мереа мустаќите.  На нај мустаќ на Велес беше избран Зоран Ѓорѓиев а мустаќ  во обид беше на Роберт  Митровски.   

Фотографиите се на Дејан  Ристовски 

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com