На две тркала до Кавала и назад (фото)

Петар Печков

Велешанецот Коста Тахов- познат како Фотошопов имаше нова авантура на   две тркала. Овој пат заедно со Дејан Митров возеа до Кавала Грција, во должина од 675 км. 

Ако во август 2014-та Коста возеше до Александропулос заедно со Виктор Митевски извезеа наваму наваму 1,2 илјади км. овој пат релацијата беше осетно помала, но долга.  Или полесно за илустрација,  како да извозеле до Атина во еден правец.

Секое возење е ново доживување, искуство, тест на издржливост.  Беше задоволство да се дружиме и возиме до Kавала. Времето беше погодно за нa две тркала – објаснува Коста.

Возењето до Кавала и назад траело седум дена, со тоа што на враќање возеле низ Бугарија, преку Петрич. Оваа траса е повисока и бара повеќе издржливост.

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com