Ново возило за противпожарната единица во Велес

Петар Печков

Пристигна новото противпожарно возило „Volkswagen Amarok“во Територијалната противпожарна единица во Велес. Опремено со 1 сет за гасење пожар, носи резервоар со 500 литри вода, а има и 1 стабилна и 3 рачни радиостаници за комуникација, како и лична заштитна опрема. Новото возило е донација од Јапонската влада.

Грантот е во висина од 60.442 евра. Во изминатиот период бројката на теренски возила е значително зголемена. Претходно во единицата се набави исто вакво возило „Volkswagen Amarok“ и една „Lada Niva“.

Со тоа подготвеноста за брзи и навремени интервенции посебно на тешко достапните предели од градот е на многу повисоко ниво.

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com