Општината да плати казна за каснато дете од куче скитник

Петар Печков

Општина Велес да му плати 75 илјади денари   на дете од Велес, како казна оти било каснато од куче скитник.  Ова е нова пресуда на Основен суд Велес, со која   локалната власт се задолжува да ја исплати паричната  казна.  

Инцидентот се случил на 27 април 2015-та година, пред училиште за странски јазици,  кога детето било каснато во левото колено од куче скитник, кафеава боја. 

Како последица на настанот детето  освен телесни повреди имало и психички проблеми, несоница. Со пресудата  детето за претрпени физички болки треба да добие 25.000 денари, за претрпен страв 35.000  и за претрпени душевни болки поради намалена општа животна активност сума во износ од 15.000 денари.

Општина Велес е задолжена да ја плати казната, оти   според пресудата ,,има обврска за контрола на бездомните кучиња и нивно згрижување, поради што е одговорна за штетата настаната кај тужителот од бездомно куче,,. ТрМр уште одамна посочи дека во Основен суд Велес се водат повеќе постапки за каснати сограѓани од кучиња бездомници.

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com