Општина Градско се чисти од диви депонии

Петар Печков

Општина Градско се чисти од дивите депонии. Во два наврати изминатиот период на повеќе локации во општината се  изведе еко акција за чистење на диви депонии на територијата на општината.

Претходниот викенд  се работеше на чистење на околината на  рекреативниот центар езеро  Подлес , регионалниот пат Градско - Велес,  паркингот кај село   Виничани, Ногаевци, ХИВ и Кочилари. При тоа за текот на двата  часа работа собрани биле 40 метри кубни отпад.

Во акцијата учестувале општинската администрација и вработените во тамошното ЈКП - Клепа. Претходна ваква  акција имало на крајот од  месец јануари, тогаш  се работело во населбата Градско и околината. 

Следната aкција е во село Водоварти, каде градоначалникoт Роберет Бешовски најавува и поставување на контејнери и делење на канти за смет а ќе се започне и со организирано собирање и транспортирање на отпадот од селото.  

loading...

Поврзани »

loading...


АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Какви специјалистички здравствени услуги користите?

  • од јавното здравство
  • од приватното здравство
  • комбинирам
Резултати