Отворена медиотека за деца и млади во Извор

Петар Печков

Општина Чашка отвори медиотека за деца и млади во  Извор.  Таа е отворена со финансиска поддршка од ALLIANCE ONE.  Медиотеката ќе ја користат децата кои го следат воспитно- образованиот процес во ПОУ„ Петре Поп Арсов“.Во ПОУ„Петре Поп Арсов“во Извор учат вкупно 59 деца од I до IX одделение

Со адаптација на просторот  создаваме целина на образовниот процес како и слободното време на децата и младите од Извор - кажа градоначалникот Горан Стојановски. 

Реконструкцијата опфати промена на електричната инсталација, поставување на ламинат во просториите од околу 70 м2, промени на врати како и набавка на 25 конгрес столчиња. Се изврши опремување на просториите со компјутери , телевизор се со цел непречено функционирање на објектот.

loading...

Поврзани »

loading...

Акција за собирање на електронски и електричен отпад

По четврти пат Општина Велес, ЈКП Дервен и „Нула отпад“ - Скопје организираат Акција за собирање отпад од електрична и електронска опрема За таа цел, компанијата „Нула отпад“ од Скопје отпечати информативен леток кој е дистрибуиран од страна на ЈКП Дервен, со сметките за комунални услуги. Детали

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017


АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com