Пакомак подари нови 20 контејнери за отпад од стакло

Петар Печков

На последната седница на Советот на Опшtина Велес, прифатена е понудата од  ,,Пакомак,, за донација. Таа се состои од  20 пластични контејнери од 1,5 м³ и  се наменети за собирање и складирање на отпадно стакло.

ПАКОМАК одлучи на Општина Велес да и донира уште 20 специјализирани контејнери кои ќе бидат поставени на фреквентни локации на јавно-прометни површини, со што ќе се придонесе на засилување на системот за собирање на отпад кој може да се реупотреби и рециклира. 

Понатамошниот корисник на донацијата ќе биде ЈКП „Дервен“ со што ќе се овозможи употреба и одржување на садовите од страна на овластен оператор за постапување со отпад од пакување на територијата на Општина Велес.  Донацијата е со вредност од 375.240,00 ден. со што ќе се придонесе на засилување на системот за собирање на отпад кој може да се реупотреби и рециклира. 

Локалната власт  апелира до граѓаните да ги користат контејнерите исклучиво за селекција на отпадно стакло (шишиња и тегли)  со што ќе придонесат за селектирањето и рециклирањето на комуналниот отпад и заштитата на животната средина.

Лани  ПАКОМАК на Општина Велес и донираше 10 контејнери за собирање на старо, отпадно aмбалажно стакло (амбалажа од шишиња, тегли) кои беа поставени во непосредна близина: ТУШ, БРАКО, КАПРИ, ВЕ-МОЛ, ПАБ, САКО ТРЕЈД, Градски парк, по должина на ул. Лазо Осмаков. Донациајта е веќе добиена и 20-те контејнери наскоро ќе бидат поставени.

loading...

Поврзани »

loading...

Rontis вработува магационер

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала Ронтис заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи: Mагационер Детали

Rontis вработува техничар за одржување

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала „Rontis“ заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи: Техничар во оддел за одржување

Детали

Rontis вработува оператори

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи: 20 (дваесет) Оператори во производство Детали

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017


АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com