Партиите за локалните избори ќе добијат пари

Петар Печков

Партиите  кои учествуваа за Локалните избори 2017-та ќе добијат паричен надомест. На последната  10 седница на Советот на Општина Велес  донесе одлука  за утврдување на надоместок на трошоци за избори на организаторите на изборната кампања чии кандидати се избрани за членови на Советот на Општина Велес и за Градоначалник на Општина Велес.

Согласно одлуката четири партии кои во законскиот утврден рок поднеле извештаи за трошоците што се однесуваат на изборната кампања, им се утврди следниот износ на надоместок:

СДСМ - 454.785,00 ден

ВМРО-ДПМНЕ -  185.085,00 ден

ДУИ   -6.585,00 ден

„Левица“ -16.260,00 ден

В к у п н о: 662.715,00 ден.

Надоместокот ќе биде исплатен од Буџетот на Општина Велес за 2018 година

Иако на изборите со свои листи учествуваа Алијансата за Албанците и Народното Движење за Македонија, тие не поднеле извештај во рок од 30 дена по завршувaњето на изборите, па нема да добијат средства.  

loading...

Поврзани »

loading...

Ронтис вработува 15 оператори

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

15 (петнаесет) Оператори во производствоАКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали е потребно забрана за користење на мобилни на наставата во училиштата?

  • да
  • не
Резултати