Пензионерите во редица за гратис возење

Петар Печков

Велешките пензионери максимално го користат бесплатниот градски превоз. Ова е случај секој вторник во терминот од 8 до 11ч.

Тогаш има и редици за да се влезе во автобусот и да ги превезе до Нова населба, Железничка, Тунел до каде најчесто пензионерите патуваат.  

Но тие посочуваат дека очекуваат дека бесплатен градски превоз ќе   имаат и повеќе, во други  денови и други термини. 

Потребно е бесплатен градски превоз да има повеќе, не само три часа во текот на неделата. И сами гледате колкумина пензионери  го користат, може да е пушти и во другите  пазарни денови, петок недела- велат велешките пензионери. 

Пензионерите пак од Горно Оризари исто така бараат бесплатен превоз до градот. Со слично барање се и пензионерите од селата во околината на Велес, каде има автобуски превоз.

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com