Повеќе именувања директори на локално ниво

Петар Печков

Изминатиот период повеќе институции во градот и општината добија директори со четиригодишен мандат. 

Директор на ЈП Велес гас е Александар Гулевски дипломиран правник, досега работел како адвокат.

За директор на ЈП Паркинзи е именуван Филип Зафиров дипломиран правник, досега работел како адвокат.

 За  Економското ,,Јовче Тесличков,, за директор е именувана Оливера Коцевска професор по економски предмети и со завршен Економски факултет.

Гимназијата Кочо Рацин директор е Гоце Алексов професор по музика и со завршен Факултет за  мујзичлка уметност.

 За директор на Националната установа ,,Стоби,, од страна на Министерството за култура   поставен е Спасе Перовски  со завршен Факултет за ликовна уметност. 

loading...

Поврзани »

loading...

Ронтис вработува 15 оператори

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:

15 (петнаесет) Оператори во производствоАКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали е потребно забрана за користење на мобилни на наставата во училиштата?

  • да
  • не
Резултати