Приодот до дома по лична карта, соѕидан

Петар Печков

Приодот до домовите на станарите од ул. Крсте Мисирков бр. 8 е соѕидан. На местото каде тие живеат според лична карта, од неодамна се издигна градба, се изгради куќа.

Местото  пред три години го продаде локалната власт, така сега 20-тина семејства немаат  приод до влезовите од зградите. Приодниот пат, влезот за станарите од зградите на улица Крсте Мисиров бр. 8 се продаде. Овој простор им беше единствената легана врска со улицата на која живеат. 

Ова е нашиот влез за станарите на двете згради. Сите наши документи се водат на улица Крсте Мисирков и од тука е приодот до домовите. Со години баравме приодот од улица АСНОМ (порашена Моша Пијаде)  да ни се изгради и секогаш добивавме ист одговор, живете на улица Крсте Мисирков и таму ви е приодот, не ма тука што да  барате. Таму е приодот спроед планот, ама го продадоа па според планот – велат дел од станарите.  

Потсетуваат дека истата уличка е бетонирана пред 12-тина години, по подолги убедувања со локалните власти. На тој начин е обезбеден и приодот до нивните живеалишта. Градоначалникот објаснува дека  промената на ДУП била извршена  пред 10-тина години. 

Местото беше предвидено за градење и постапивме по планот. Што се однесува   дека не сум сакал да го уредам приодот  од улица АСНОМ, такво барање до мене нема стигнато,  ниту сум ги одбил – изјави градоначалникот Чадиев.   

Така станарите сега се најдоа во ситуација, приодот до нивните домови да биде соѕидан и да стигнат до дома мораат по земјен пат, кој е див и неуреден.

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com