СДСМ -долговите на локалната власт стасаа до 92 милиони денари

Петар Печков

Општинската СДСМ  од Велес, на прес конференција  ја актуализираше финансиската состојба на локалната власт.

Остварените финансиски резултати на Општина Велес за првите три месеци од оваа година, само ја покажуваат реалната лоша состојба за којашто алармиравме подолго време. Доспеаните, а ненамирени обврски достигнаа рекордно највисоко ниво до сега и изнесуваат над 92 милиони денари. Реализацијата на приходите на буџетската сметка се на значително ниско ниво од само 9%.  Нема инвестиции во многу активности  кои значат развој на општината.  Општината не реализирала ниту една инвестиција за заштита на животната средина и природата, за јавната чистота и пречистување на отпадните води – изјави Весна Стојанова  Богоевска.

Од Општина Велес со писмено соопштение реагираат дека ова се конструкции на локалниот огранок на  СДСМ.
Буџетот на Општина Велес е целосно ликвиден и во добра кондиција. Редовно се подмируваат сите обврски кои ги има локалната самоуправа. На полето на инвестициите ќе напоменеме дека во првиот квартал од годината реализирани се над 30 проекти кои значат подобар живот за граѓаните на Велес.  Целосно се неточни тврдењата дека нема капитални инвестиции. Се изгради препумпна станица за вода во населбата Трпезица, поставен е камен темелник за изградба на надпатник во Башино село. Реконструирани се 19 улици во градот и во населените места со вкупна должина од  4 км. – стои во реакцијата на локалната власт.

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com