Се продаде градежна парцела кај Касарна, ја купи Пододекор за нивна трета зграда

Петар Печков

При неодамнешното  отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија а  по пат на електронско јавно наддавање во Општина Велес, се продаде уште една парцела намената за станбена зграда. истата е лоцирана во близина на касарната Алексо Демниевски Бауман. 

Од локалната власт информираа дека е продадена по цена од  1.656 денари по метар квадратен, наспроти почетната 1.380 денари по квадрат.  Вкупната површина на парцелата е  3.189 м2 а површината за градење е   838 м2, со тоа што максималната височина на зградата може да биде 21 м. Парцелата ја купила фирмата Пододекор, која веќе таму изгради две згради за станување.

На истото наддавање   парцелата  од еден хектар  кај езеро Младост, со намена Б5-хотелски комплекси не се отуѓила, оти немало заинтересиран купувач, информираа од локалната власт. 

Поврзани »

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

  • да
  • не
Резултати