Старица спасена од премрзнување

Петар Печков

Баба Милка, од  месноста Дворови синоќа доцна била спасена од премрзнување. Таа живее сама во домот, но откако падна снегот и температура, не била во можност да излезе од дома и купи храна или ја подигне од народната  кујна.  За оваа состојба алармирале соседите.

Баба Милка живее сама во нејзиниот дом, иако има бројни внуци. Таа  не излегуваше од дома и се  загриживме за неа. Повикавме полиција,тие ја  информирале локалната власт. Околу еден  час пред полноќ дојдоа од општина, беше и градоначалникот. Ја земаа и донесоа во Болница –велат соседите.  

Во куќата немало греење, ниту храна а за настанот бил информиран и Центарот за социјални грижи од Велес.  Од интерното одделение на Велешката Општа Болница изјавија дека старицата е во стабилна состојба.  

Пациентката ќе остане некое време тука, да се извршат сите потребни претраги. Таа беше прегладнета и нозете и беа повредени од ниските температури -  изјавија од интерното одделение. 

Патем собата која локалната власт ја намени з а бездомниците во Велес, ја  користат две лица. Тие преку ден биле надвор, додека во вечерните часови преспиваат во топла соба, каде има обезбедени и храна и  хигиенски  средства. Собата се наоѓа во поранешниот Хотел Вила зора.  

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com