Стојанова Богоевска - Хотелот во Врановци е незаконски оттуѓен

Петар Печков

На неколку дена пред одржувањето на изборите, ги повикуваме Славчо Чадиев, Александар Колев, Петре Саздов, да излезат пред Велешани и да кажат дали во нивната програма имаат предвидено мерки, како ќе ни го вратат Хотелот во Врановци, нам, на граѓаните, а кој хотел, на незаконски начин го поклонија на Општина Чашка.

Чадиев, Колев, Петре Саздов повторно бараат мандат, знаејќи дека се виновни и дека ќе одговараат за злоупотреба на службената положба и за кршење на одредбите на Законот за локална самоуправа, како и кршење на одредбите на  Деловникот за работа на Советот на Општина Велес.

Долго време СДСМ и граѓаните водеа правна битка за интересот на граѓаните и се обидуваа да докажат дека давањето на хотелот во Врановци на Општина Чашка е противзаконски чин и спротивно на одредбите на Деловникот за работа на Советот на Општина Велес.

Законите важат за сите подеднакво. Не може Чадиев незаконски да поклонува имот на општината и во исто време да бара нов мандат.

Сите граѓани треба да знаат дека Славчо Чадиев, Александар Колев, Петре Саздов, беа тие, кои противзаконски го отуѓија, односно поклонија Хотелот во Врановци и со тоа им нанесоа штета на Велешани од околу половина милион евра. За жал, дојде ред, тоа што го правеле и создавале нашите татковци и дедовци, Чадиев противзаконски да ни го одзема и дава на други.

Нашиот имот, е наш имот, имот на граѓаните на Велес. Чадиев, Колев и Саздов треба да се засрамат од чинот кој го направија и да понесат голема одговорност, а не, пак да бараат мандат од граѓаните- изјави Весна Стојанова Богоевска, која  е на третата позиција на листата за советник од листата на СДСМ.

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com