Учениците од Иванковци дел од аматерскиот театарски фестивал

Петар Печков

Од понеделник во  Кочани започнува 53-тото издание на Драмскиот аматерски фестивал, кој се одржува во Кочани.  Меѓу 13-те претстави кои се во конкуренција се најде  и една велешка, подготвена од учениците од ОУ ,, Стојан Буречвски Буридан,,. Тие ќе учествуваат со  претставата ,,Алица во земјата на чудата,, од  Луси Керол.

Во претставата настапуваат: Бојана Спасовска, Стефанија Јакимовска,  Марта Величкова, Моника Антиќ, Александра Тасевски, Деспина Миланова, Матеј  Китановски, Викторија Николова, Валетин Трајковиќ, Тања Митковска, Марија Ивановска, Дарио Младеновиќ,  Александра Ангеловиќ,  Билјана Коцевска Трипуновска,  Тања Ивановска, Снежана Балов, Панче Бошков.  Сценографијата и костимите се на Снежана Балова и Весна Христовска, додека музиката е на  Трајче Малинов. 

Драмската секција од училиштето претставата ја  изведува под режија и адаптација на Наташа Брезовска  - Богоевска. Настапуваат в среда напладне, со почеток во 12ч.     Изборот нa преставите во официјална конкуренција бил од страна на  Дарко Јан Спасов.

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com