Хуманитарна помош во рурални средини

Петар Печков

Дваесет и пет семејства од неколку села во Општините Градско и Чашка добија хуманитарна помош. Таа беше обезбедена од хуманитарната кација ,, Од куќа во куќа,, која општинскиот Црвен крст ја организираше по повод Неделата на солидарноста. Хуманитарната помош  беше во храна за семејства во руралните средини.

Пакети со храна им беа доделени на семејства во кои живеат лица со посебни потреби во селата Подлес, Долно и Горно Чичево, Водоврати и Ногаевци, сите на подрачјето на општина Градско. Подоцна  помош на истата категорија лица им  беше доделена во селата Дреново, Долно и Горно Јаболчиште, Мелница, Стари Град, Теово и Богомила на подрачјето на Општина Чашка - изјавија од Општинскиот Црен крст на Велес, кој е организатор на акцијата.

Дистрибуцијата ја извршиле волонтери на Црвеникот крст од споменатите општини во присуство на претставници на единиците на локалната самоуправа на Градско и Чашка.

loading...

Поврзани »

loading...

Rontis вработува магационер

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала Ронтис заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи: Mагационер Детали

Rontis вработува техничар за одржување

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала „Rontis“ заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи: Техничар во оддел за одржување

Детали

Rontis вработува оператори

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи: 20 (дваесет) Оператори во производство Детали

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017


АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com