Чадиев -изградба на пешачки мост до населбата Речани

Петар Печков

Во наредниот 4-годишен мандат еден од приоритетите како градоначалник ќе ми биде подобрување на условите во населбата Речани. Овде живеат се поголем број на наши сограѓани на кои најголем проблем им е комуникацијата со централното градско подрачје,.

Бидејки постоечките решенија значат пристигнување во централното градско подрачје по заобилоен пат, ние ќе реализираме проект: Изградба на пешачки мост до Населбата „Речани”

Мостот дирекно ќе ги поврзе со градскиот парк. На тој начин значително ќе се скрати патот и времето на движење. Освен жителите на населбата Речани, очекуваме мостот секојдневно да го користат и граѓаните од Весела долина и Трпезица.

Вкупната вредност на проектот изнесува 15 милиони денари. Истоврмено, покрај овој капитален објект ќе изработиме и:

проектна документација за изградба на мост до Населбата „Речани”

Урбанистички ќе се уреди овој дел на градот со носење на детален план

Продолжуваме и до поставување на нови водоводни и канализациони линии во населбата

Предвидовме 1 милион денари за реконструкција на две улици во Речани  

2 милиони денари за изградба на тротоар по улицата Академик Пенчо Давчев.

Ова е разликата помеѓу СДСМ и ВМРО ДПМНЕ. Ние имаме реални проекти, со рокови и со финасиски средства кои се предвидени за нивна реализација - порача Славчо Чадиев кандидат за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ. 

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com