Во првиот уписен рок во прва година во средно во Велес се запишале 396 ученик

Петар Печков

Во прва година во четирите велешки средни училишта се запишаа  396 ученици а имаше 1011 слободни места. Годинава деветто одделение во седумте основни училишта во велешко завршија 464 ученици, а заедно со општините Лозово, Градско и Чашка  617. На првиот уписен рок се пријавиле 505 ученици. 

Во УСО ,,Коле Неделковски,, каде имаше најмногу слободни места  399 примени се 157 а се пријавиле 196. Има слободни места во сите струки  освен  за готвач/келнер. 

Во  Хемиското УСО ,,Димитрие Чуповски,, имаше238 слободни места , за упис се пријавиле 142а запишани се4 114. Пополнети се струките за медицинска сестра и фармацевт, за останатите има слободни места.

Во Гимназијата ,,Кочо Рацин,, има 204 слободни места. За  настава на македонски јазик се пријавиле 108 ученици а примени се 101. За настава на албански јазик се пријавиле 33 а примени се 17.   

Во Економското училиште ,,Јовче Тесличков,, има 170 слободни места, се пријавиле 59 а запишани се 24. Слободни места има во сите струки. 

Второто пријавување и запишување на учениците ќе се врши на 24 и 25 јуни 2019 година, а резултатите од запишувањето и слободните места ќе се објават на 26 јуни 2019 година.

Третото пријавување и запишување на учениците ќе се врши на 1 јули 2019 година, а резултатите од запишувањето и слободните места ќе се објават на 2 јули 2019 година.

loading...

Поврзани »

loading...

Општина Велес објавува

ЈАВЕН ПОВИК
за надоместување на дел од трошоците на граѓаните на територија на Општина Велес за набавка енергетски ефикасно грејно тело за 2019 година

Детали

Ронтис вработува техничар во оддел за одржување

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи:
Техничар во оддел за одржување

Ронтис вработува 20 оператори во производство

Швајцарската мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала РОНТИС, заради зголемување на својот постоечки капацитет во фабриката во Велес, има потреба да вработи:
20 (дваесет) Оператори во производство

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Колку сте задоволни од настапот на македонските репрезентативци на ЕП во одбојка?

  • Дадоа максимум
  • можеа повеќе
  • за прв пат учество, одлични беа
  • запоставени, а не направија горди
Резултати