Исчистени четири диви депонии создадени од граѓаните

Петар Печков

ЈКП „Дервен“ во рамките на своите редовни активности секојдневно се соочува со мини депонии кои ги создаваат несовесни граѓани од шут, габаритен отпад, расфрлан комунален отпад покрај контејнерите за отпад. Општина Велес апелира до сите граѓани да постапуваат со отпадот во рамките на Законот за управување со отпад, да се воздржат од дејствија на оставање, напуштање, запалување и неконтролирано отстранување на отпад.

Согласно утврдените активности од Програмата за управување со отпад за 2018 година за чистење на диви депонии, Општина Велес спроведе активности за чистење на дивите депонии на неколку  локации: зелен појас Топилница, населено место Оризари (во непосредна близина на новите гробишта), рекреативен центар „Езеро Младост“, „Дервенски поток“ во непосредна близина на Градскиот пазар. Само заедно со грижа за животната средина можеме да го направиме Велес почисто и поубаво место за живеење - информираа од локалната власт.

Останува за чистење меѓу другото  градежниот шут фрлен кај вливот на Тополка во Вардар, близу мостот кај некогашниот ресторан Охохо. 

Општина Велес ги повикува граѓаните совесно да постапуваат со отпадот, во спротивно ќе започне да  применува казнени мерки согласно Законот. 

loading...

Поврзани »

loading...

Акција за собирање на електронски и електричен отпад

По четврти пат Општина Велес, ЈКП Дервен и „Нула отпад“ - Скопје организираат Акција за собирање отпад од електрична и електронска опрема За таа цел, компанијата „Нула отпад“ од Скопје отпечати информативен леток кој е дистрибуиран од страна на ЈКП Дервен, со сметките за комунални услуги. Детали

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017


АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com